Hrvatsko društvo za robotiku - Uvod u robotiku - vježbe

Instalacija - Arduino i VS Code

Cilj

Instalirat ćemo "radnu okolinu", osnovni programski paket za uređivanje i pokretanje našeg budućeg programa.

Instalirajte Arduino.

S www.arduino.cc/en/software skinite i instalirajte Arduino. Rezultat će biti Arduino IDE, okolina u kojoj se isto može programirati, ali mi to nećemo učiniti.

Instalirajte Visual Studio Code

Ako volite video, otvorite https://www.youtube.com/watch?v=5edPOlQQKmo, pokrenite instalaciju prema uputama i preskočite prvi dio ove stranice. U suprotnom, nastavite čitati.

Visual Studio Code (VS Code) je puno moćnija razvojna okolina (IDE) od Arduino IDE. Premda će instalacija trajati dulje, ona je odličan izbor za bilo koga tko namjerava napisati više od 100 linija koda, što ćete učiniti u ovim vježbama.

×
Posjetite code.visualstudio.com/download i izaberite tipku za Vaš operativni sistem. Mi ćemo za primjer koristiti MS Windows.

×
Izaberite direktorij za skidanje. Spremite datoteku.

×
Kliknite na skinutu datoteku kako biste pokrenuli instalaciju.

×
Prihvatite licencu i kliknite na "Next". Prihvatite sve implicitne vrijednosti.

×
Po završetku instalacije, pokrenite VS Code. Možete ostaviti kvačicu u posljednjem instalacijskom prozoru i program će se odmah pokrenuti.

Primjedbe



Projekt "Uvod u robotiku" sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, poziv "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a". Relevantne stranice: Sadržaj vježbe za virtualne radionice isključiva je odgovornost Hrvatskog društva za robotiku.